A 2012. május 29-i közgyűlésen Smohainé Illés Mária, társasházunk korábbi közös képviselője lemondott. A Társasházi törvény 28. §-ának 3-as bekezdése 90 napos felmondási időt ír elő. Ez a volt közös képviselő esetében 2012. augusztus 28-án lejár. Ezután a régi közös képviselő már nem kötelezhető a ház ügyeinek vitelére. A közgyűlés 2012. augusztus 21-i összehívását ez is indokolja.

A május 29-i közgyűlés egy 10 tagú eseti bizottságot hatalmazott fel arra, hogy az új közös képviselő választást előkészítse. A 10 főből 5 fő vett részt állandó jelleggel az előkészítő munkában.

Az előkészítő bizottság által vállalt feladat három részből állt.

1. A pályázat összeállítása, kiírása.
2. A beérkezett pályázatok kiértékelése.
3. A kiírás szempontjainak megfelelt pályázók személyes meghallgatása, majd a közgyűlés elé való behívása az új közös képviselő megválasztása céljából.

Az előkészítő bizottság munkájának részletes ismertetése

A pályázati kiírás a bizottság egy tagjának javaslatára egy közbeszerzési pályázati kiírás mintájára készült.

Szakmai szervezeteknek, mint pl. A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének véleményét is alapul véve, megvitattuk a közös képviseleti lehetőségeket. A szakmai szempontok és a ház jelen helyzete alapján az a végkövetkeztetés született, hogy egy külsős, nagy tapasztalatokkal rendelkező jelölt megbízása a célravezető. (Sajnos a házból évek óta közös képviselőnek senki nem jelentkezik, továbbá nem tudtunk embert találni minden intézőbizottsági feladatra sem.)

Az első pályázati kiírásra nem érkezett be a kiírásnak megfelelő pályázat.

A második pályázati kiíráskor még tágabb körben hirdettük meg a pályázatot, illetve könnyítésként lehetőséget biztosítottunk a pályázatok elektronikus úton történő benyújtására is.

A pályázatok beérkeztetéséhez az egyik hozzáértő lakótársunk létrehozta a ház email fiókját. Ennek címe: narancsthaz@gmail.com mely cím a jegyzőkönyvben is szerepelni fog.  

A beérkezett anyagok közül 3 olyan pályázatot találtunk, amelyek megfeleltek a kiírás szempontjainak. A kiírásnak megfelelt 3 pályázót az eseti bizottság külön-külön meghallgatta.

A meghallgatás során meggyőződtünk arról, hogy mindhárom jelölt kielégíti a követelményeket és behívható a közgyűlés elé döntésre.

A jelöltek

18:30 – 18:50

ILKA Kft.
Közös képviselő jelölt: Vákics Ildikó

18:50 – 19:10

Gyöngyház Plussz Kft.
Közös képviselő jelölt: ifj. Sárközi Zoltán

19:10 – 19:30

HELIX Kft.
Közös képviselő jelölt: Jeges Anikó

A közös képviselő jelöltek egyenként 20 percet kapnak arra, hogy bemutatkozzanak és válaszoljanak az Önök által feltett kérdésekre. Ennek az a célja, hogy Önök képet kapjanak a jelöltről, illetve az ő rátermettségéről a megfelelő döntéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsthaz.blog.hu/api/trackback/id/tr574719463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása